Matkailu ja turismi

 Mitä ihmiset ostavat netistä ?
Matkat ovat yksi suosituimmista. Lennot ja hotellit varataan netistä, samoin valmismatkat. Ennen lomalle lähtöä tutkitaan lomakohteen lähellä sijaitsevia nähtävyyksiä ja palveluja. Eikä varmaan ole yllätys, että kaikki tämä tehdään Googlea hyödyntäen.
Siksipä onkin hyvin tärkeää kaikille matkailualan yrityksille, että kotisivut löytyvät hakutulosten kärkipäästä juuri oikeilla hakusanoilla.
Yksi hyvä esimerkki on vaikkapa Lapissa tapahtuvat aktiviteetit. Kelkkavuokraus Levi on sellainen palvelu, joka alkaa kiinnostamaan ihmisiä kovasti syksyn tullen kun varaillaan lomamatkoja Leville ja muualle Lappiin. Lomalla halutaan nykyään touhuta paljon kaikkea, mikä saa vähän hikeä pintaan, adrenaliinia virtaamaan ja kova vauhti tuntuu kasvoilla. Moottorikelkalla ajelu onkin hyvin suosittua turistien keskuudessa ja aika harva lähtee ostamaan omaa moottorikelkkaa ja raahaamaan sitä jollain trailerilla Lappiin. Niinpä kelkkoja vuokraavia yrityksiä onkin Levillä runsaasti ja kilpailu turistien rahoista on kovaa. Moottorikelkan vuokraamalla pääsee kuitenkin kokemaan Lapin luonnon ja erämaat hyvin läheltä ja paikasta toiseen siirtyminen on nopeaa. Niinpä muutamassa tunnissa ehtiikin näkemään Lapin maisemia sekä ihmeellistä luontoa paljon enemmän kuin Hotellin ikkunasta tai terassilta. Voihan noita seutuja autollakin kiertää, mutta kyllä moottorikelkka on paljon parempi, koska sillä ei ole niin suuria rajoituksia reittien suhteen. Autolla on teiden orja, mutta moottorikelkka -reittejä on paljon enemmän kuin teitä. Siksipä kelkkavuokraus on hyvin suosittua.
Matkailu on siinä mielessä muuttunut viime vuosikymmeninä, että ennen muinoin ihmiset menivät Lappiin lillumaan kylpylässä ja viettämään aikaa yökerhoissa. Nykyään tuollainen paikallaan oleminen ja huonot elintavat ovat jääneet vähemmälle ja ihmiset panostavat enemmän ulkoilmaan, liikuntaan ja elämyksiin. Luonto on myös nostanut osakkeitaan ihmisten silmissä. Ihmiset haluavat nähdä kasveja ja eläimiä luonnossa ja toki moni haluaa myös ottaa matkalleen mukaan oman lemmikkinsä. Lemmikkien pito on suosittu harrastus ja monille lemmikki on paljon enemmän kuin pelkkä harrastus, se on perheenjäsen usean ihmisen silmissä. Niinpä voikin sanoa, että kun puhutaan nykyihmisen harrastuksista, niin luonnon ja liikunnan lisäksi lemmikit sekä matkailu ovat ihan kärkikastia.
Lisäksi yksi hyvin suosittu artikkeli on lomaosakkeilla käytävä kauppa. Lomaosake eli viikko-osake on siis sellainen, joka oikeuttaa käyttämään tiettyä huoneistoa tai loma-asuntoa yhden viikon ajan vuodessa. Monelle tämä on huomattavasti järkevämpi tapa omistaa joku lomailuun liittyvä paikka kuin kesämökin tai ulkomailla sijaitsevan asunnon omistaminen. Eihän normaali työssäkäyvä ihminen muutenkaan olisi lomapaikassaan kuin vain sen yhden lyhyen ajan vuodesta. Niinpä esimerkiksi kesämökin omistaminen tuntuu aika turhalta sellaisilla ihmisillä, jotka majailevat mökillä yhden viikon vuodessa ja loppuajan se on tyhjillään. Se hyvä puoli tuossa myös on, että kun ostetaan kesämökki niin silloin ostetaan itsele myös jatkuva remonttityömaa, mutta kun ostetaan lomaosake, niin silloin voi keskittyä lomailuun, koska viikko-osakkeissa on systeemi, jossa yksi viikko on aina varattu remontointiin. Ja tämän hoitaa hommaan palkattu huoltoyhtiö eikä siis lomaa viettävä osakkeenomistaja. Lisäksi kaikki yllättävätkin remontit hoituvat ammattilaisten toimesta eikä lomailijan tarvitse käyttää niihin aikaansa.

     
           
           
           
           


 
 
 

Copyright © 2001-2016 Yhteystiedot: Tabi Search, 00100 Hki, tabisearch@tabisearch.com