Rakennusliikkeet

 Rakentaminen ja remontointi ovat sellaisia palveluita, joita jokainen kiinteistönomistaja joskus tarvii. Vaikka rakentaja olisi kuinka taitava käsistään ja tekisi kaiken itse, niin tarvikkeet täytyy kuitenkin jostain ostaa. Samoin tiettyihin erikoistöihin täytyy etsiä tekijä. Tällöin rakentaja todennäköisesti ottaa Googlen esille ja kirjoittaa hakusanat, tarkastaa pari ensimmäistä hakutulosta ja löytää itselleen putkimiehen tai sähkömiehen.
Luonnollisesti kiinteistöihin liittyy myös paljon muuta palvelua, jota kiinteistöjen omistajat tarvitsevat. Varsinkin kerrostaloissa ja muissa taloyhtiöissä täytyy käyttää erilaisia kiinteistöpalveluja, koska ei ole yhtä isäntää, joka omalla työllään hoitaisi kaikki pikkuremontit ja maalaustyöt. Samoin täytyy miettiä pihojen pitäminen siistinä ja talvisin lumityöt, hiekoitus ja keväällä hiekkojen poisto. Tällaisiin kiinteistöhuolto -toimenpiteisiin joutuu myös etsimään tekijää. Hyvä esimerkki kiinteistöhuollosta on www.japetti.net.
Samoin täytyy miettiä taloyhtiön isännöinti. Siihen täytyy etsiä pätevä toimisto hoitamaan asioita. Hyvä isännöitsijähän on sellainen, jonka olemassa oloa ei edes huomaa. Isännöitsijää aletaan yleensä ajattelemaan vasta silloin, kun isännöinti ei toimi ja sen hoitaja pitää vaihtaa. Erityisesti tähän kiinnittävät huomiota sellaiset kiinteistöt, joiden tiloissa on paljon yritysten toimitiloja. Niissä asioiden täytyy toimia, jotta liikevaihto ei kärsi huonosta taloyhtiöstä.
Eli siinä missä taloyhtiön asioita hoitavat monet eri yritykset niin omakotitalossa asuva joutuu itse hoitamaan tuon kaiken byrokratian ja remontoinnin sekä ylläpidon. Mutta tuollaiset tee-se-itse miehet yleensä tykkäävät kaikesta nikkaroinnista ja puuhastelusta, joten ehkäpä voi ajatella, että he ovat varta vasten hakeutuneet tuollaiseen asuinpaikkaan, jossa aika ajoin saa ja jopa joutuu vähän rakentamaan ja remontoimaan. Eikä siinä ole heidän mielestään mitään pahaa: saa raitista ilmaa ja välillä voi istahtaa tauolle syömään eväitä ja juomaan kahvia. Monihan harrastaa vapaa-ajallaan tuollaista retkeilyä, joten miksi sitä ei voisi soveltaa myös kotipihassa tapahtuvaan hyötyliikuntaan kuten kaikenlaiseen rakentamiseen. Fyysisen liikunnan muodossa saatavaan hyötyyn voi yhdistää myös rakentamisesta saadun taloudellisen hyödyn, joten aika ei missään nimessä mene hukkaan vaan remontoinnista saa itse asiassa kaksinkertaisen hyödyn.
Toinen suuri ryhmä ovat erilaisten tarvikkeiden ja työkalujen etsijät. Nettikaupoistahan voi nykyään tilata jo melkein mitä vaan, hyvin suuriakin rakennustarvikkeita. Tietysti pääpaino on pienemmissä tavaroissa. Ja niissäkin voidaan mennä hyvin spesiaaliin tavaraan, kuten vaikka puukon tekeminen itse. Sitäkin moni nykyään harrastaa ja tilaa terät ja muut materiaalit netistä. Samoin tietysti etsitään ohjeita puukon tekemiseen. Millä tavalla puukon terä kiinnitetään kahvaan ja miten se saadaan niin, että kestää käytössä. Tällaiset ohjeet tulee myös huomioida nettikaupoissa.
 
Enemmän on kuitenkin niitä ihmisiä, jotka eivät itse tee ainakaan kaikkia remonttihommia. Silloin tarvitaan osaava tekijä (jos suunnitelmissa on vaikka keittiöremontti tai kylpyhuoneremontti) ja mistäpäs muualta se löytyisi kuin Googlesta. Ja jos näissä hommissa haluaa omalla työllä säästää niin monesti esim. väliseinän rakentaminen luonnistuu itseltä, varsinkin kun etsitään hakukoneella tietoa rakennusvaiheista ja paljon hyviä ohjeitakin on saatavilla.
Tai yleinen kesäharrastus omakotiasujalle on jonain kesänä kasvihuoneen rakentaminen tai jos on sen ikäistä jälkikasvua niin leikkimökin rakentaminen. Näihin lähdetään usein ensimmäisenä etsimään rakennusohjeita netistä ja tämän jälkeen alkaa tarvikkeiden hankinta ja hintavertailu.
Samoin netistä on hyvä etsiä tietoa silloin kun suunnittelee jotain harvinaisempaa projektia kuten vaikka perinteisen heinäseiväsaidan rakentaminen. Sellaisiin töihin voi olla vaikea löytää tietoa tutuilta tai alan julkaisuista mutta netistä penkomalla todennäköisesti törmää johonkin vastaavaan projektiin, jonka joku on joskus onnistuneesti toteuttanut.
     
           
           
           
           


 
 
 

Copyright © 2001-2016 Yhteystiedot: Tabi Search, 00100 Hki, tabisearch@tabisearch.com